Programma aanbod

Onderstaande programma's kunnen op gemaakt worden voor uw organisatie. Daarnaast zijn er uiteraard verschillende mogelijkheden voor een maatprogramma, afhankelijk van uw vraag. 

 De kracht van groepen

“WIE TROUW IS AAN WAT ZIJN INNERLIJK HEM INGEEFT ZAL SOMS TEGEN DE STROOM INGAAN, NIET OMDAT HIJ TEGEN IS, MAAR OMDAT HIJ IETS BIJ TE DRAGEN HEEFT”.

Wie ben je onbespied - wanneer je bijv. alleen thuis bent - en wat ben je geneigd te doen of te laten wanneer er andere mensen in je omgeving zijn. Ieder mens reageert op de ander, dus er is altijd sprake van een interactiedynamiek die versterkend kan werken, maar ook juist de variatie in een groep kan onderdrukken. Er is een gezamenlijke norm ontstaan die niet uitgesproken is en kan leiden tot ineffectiviteit.

Dit programma is vooral interessant als uw vragen heeft over de samenwerking en effectiviteit binnen uw team (teambuilding). In het programma maak ik gebruik van opnames, zodat je ook meer zicht krijgt op het non-verbale aspect van de onderlinge communicatie en samenhang in de groep.

Ook werk ik graag samen met een aantal outdoorbureaus/regisseurs, omdat je door samen te doen, ook veel inzichten krijgt in de samenhang van het team.

 

Persoonlijke impact

MISSCHIEN MOET JE JEZELF EERST TEGENKOMEN, VOORDAT JE HET KUNT ZIJN -lOESJE

Hoe sta je voor een groep? Hoe beweeg je je? Hoe maak je contact?

Tijdens dit programma krijg je inzicht in jouw impact op een groep en hoe je vanuit contact met je publiek/collega’s  moeiteloosheid kunt genereren i.p.v. hard te moeten werken. We gaan samen op zoek naar wat er al is (kwaliteiten) en wat je meer naar buiten kunt laten komen, waardoor jouw impact vanzelf ontstaat. Niet door erover te praten, maar door te ervaren.

Hierbij maak ik gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, filmfragmenten, geleide fantasie en improvisatietheater. Daarnaast kan er desgewenst ook samengewerkt worden met meditatie of aikido docenten.